Účastníci stretnutia Rysy 2005 dnes smerovali aj na Kriváň

20.08.2005 Poprad

Tatranská Lomnica 20. augusta (TASR) - Účastníci 49. ročníka Medzinárodného stretnutia mládeže Rysy 2005, ktoré sa začalo vo štvrtok 18.augusta a potrvá do n...
Tatranská Lomnica 20. augusta (TASR) - Účastníci 49. ročníka Medzinárodného stretnutia mládeže Rysy 2005, ktoré sa začalo vo štvrtok 18.augusta a potrvá do nedele, dnes smerovali nielen na 2499 m vysoký vrchol Rysov, ale aj na o päť metrov nižší Kriváň.

\"Z táboriska v Športcampe v Tatranskej Lomnici odišli ráno na Tri studničky dva autobusy. Jeden asi s polstovkou slovenských a ďalší s približne rovnakým počtom poľských účastníkov stretnutia, ktorí sa rozhodli vystúpiť na Kriváň, \" informoval TASR podpredseda organizačného štábu Ján Kovár. Doplnil, že na 49. ročníku podujatia sa zišlo do 500 mladých ľudí zo Slovenska, Česka a Poľska.
V piatok i dnes pokračovala brigáda na pomoc Tatrám zasiahnutým minuloročnou novembrovou kalamitou. Mladí ľudia pomáhali vyčistiť od haluziny okolie hotela Uran v Tatranskej Lomnici v súlade s aktualizovaným projektom protipožiarnych opatrení.
V táborisku dnes popoludní finišovali športové i netradičné súťaže. Okrem volejbalu, nohejbalu či streľby vo vzduchovky si účastníci mohli vyskúšať zručnosť v hádzaní vajcom na diaľku, či napichovaní hrášku na vidličku iba za pomoci jednej ruky. Víťazov vyhlásia večer pred vystúpením country skupín zo Spiša na záver nadregionálnej súťaže Podtatranský dostavník 2005.
Bodku za podujatím, ktorého organizátori už plánujú budúcoročný, jubilejný 50. ročník stretnutia mladých, dá nedeľná brigáda v táborisku.
 

Vyberte región

mark